De Maatschappelijke Plint Marum, bedenk zelf nu de nieuwe naam

Marum- Sinds vorig jaar staat aan de Wendtsteinweg 57 in Marum een prachtig nieuw gebouw met 18 huur appartementen. Dit is van de plaatselijke ontwikkelaar Marinus. Op de begane grond van het gebouw is ruimte voor maatschappelijke organisaties. Dit deel staat bekend als de Maatschappelijke Plint. Binnenkort is de opening van de plint.

Wie of wat komt er in de Maatschappelijke Plint?
Bibliotheek Marum: Als eerste heeft Bibliotheek Marum (Biblionet Groningen) hier een mooie plek gekregen. Het oude gebouw aan de Molenstraat is dicht. De medewerkers hebben alles overgezet naar het nieuwe onderkomen. Maandag 12 juni opende de bibliotheek haar deuren. Kom dus gerust een kijkje nemen!

Sociaal Werk De Schans: De komende weken verhuist ook Sociaal Werk De Schans naar het nieuwe gebouw. Op dit moment zit deze organisatie nog in ’t Marheem aan de Schoolstraat 8.

Andere instellingen: Ook een aantal andere instellingen dat nu nog in ’t Marheem zit, gaat naar de Maatschappelijke Plint. Bijvoorbeeld die voor bloedafname en logopedie.

Te huren ruimtes: Daarnaast komen er nog twee grote zalen, een vergaderzaal en een activiteitenkeuken op de begane grond. Deze zijn te huur voor vergaderingen, cursussen, lezingen, (kook)workshops en andere activiteiten. De beheerder van ’t Marheem verhuist mee en regelt de zaalhuur en de catering.

Wat gebeurt er met de oude bibliotheek en ’t Marheem?
Voor zowel de oude bibliotheek als ’t Marheem werken we aan een nieuw ontwikkelingsplan. We slopen beide gebouwen. Wanneer dat gebeurt, weten we nog niet. Zo lang de gebouwen er nog staan, zorgen we voor camerabewaking. Als de plannen wat verder zijn voor beide gebouwen, informeren we de omgeving.

Weet u een passende naam?
Er wordt nog een passende naam gezocht voor de Maatschappelijke Plint. Heeft u een idee hiervoor?

Stuur dit idee dan voor 11 juli 2023 naar [email protected]. Zet hierin ook uw naam en telefoonnummer. Geef ook een uitleg waarom u voor die naam kiest. Een panel van Biblionet Groningen, Sociaal Werk De Schans, Marumer Belang en de gemeente beoordeelt de inzendingen.

De nieuwe naam wordt bij de opening van de Maatschappelijke Plint bekend. Wie weet staat uw idee voor een naam straks op het raam. Doe mee!

   
Back to top button