Schakers SISSA sisters verslaan mannen Leek 2

Leek – Op vrijdag 10 maart werd de schaaktopper tussen de nummers 1 en 2 van de tweede klasse A gespeeld. SISSA 5 is een volledig damesteam dat aan een gelijk spel voldoende had om kampioen te worden. Het spel aan de borden was lang in evenwicht, totdat Robin Bos een stuk won en Leek 2 op voorsprong zette.

Tobias van Essen liep na een aantal minder scherpe zetten, achter de feiten aan en verloor toen zijn tegenstandster het initiatief overnam. Frans Huisman kwam goed uit de opening, maar de dame van SISSA wist de stelling om te draaien en bracht het beslissende punt voor het kampioenschap binnen.

Sander Bolhuis ging met een pion minder het eindspel in, en zijn tegenstandster speelde dat vakkundig uit.  De Leekster mannen verloren zo met 3 – 1 van de vrouwen, die al 10 jaar als team meedoen aan de NOSBO-competitie en ieder jaar nog weer beter gaan schaken. Voor Leek 2 rest nog de strijd om de tweede plaats over twee weken.

Interne competitie
In de interne competitie won Huib Matthijsse van Lucas van der Veen. Gerrit Bies won een belangrijke a pion tegen Mohannad Al-Awlaqi, en bereikte een totaal gewonnen eindspel. In een moment van concentratieverlies gaf hij zijn dame weg, waarna het toch nog remise werd. In de top van de ranglijst kwam geen verandering, niemand speelde.

Back to top button