Ondertekening intentieovereenkomst kinderopvang Tussen de Gasten Zuidhorn 

Westerkwartier – Gemeente Westerkwartier heeft een overeenkomst gesloten voor de bouw van twee kinderdagverblijven op het terrein Tussen de Gasten in Zuidhorn. Dit gebied ligt aan de noordkant van de Rijksstraatweg vlakbij de brede school De Noordster.

Wethouder Woningbouw Hans Haze, Renate Renkema van kinderopvang SKSG en Alies Mooibroek-Kloosterman van kinderopvang De Boshut hebben hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend. Hierin staat dat partijen samen de mogelijkheden onderzoeken voor de bouw van de twee kinderdagverblijven.

Plan Tussen de Gasten
Voor het gebied Tussen de Gasten is een stedenbouwkundig plan gemaakt. Het plan bestaat uit 16 vrijstaande woningen, 6 huurwoningen, 4 betaalbare koopwoningen en 4 tweekappers. Onderdeel van het plan is, dat een deel van het te ontwikkelen gebied een maatschappelijke invulling krijgt. De kinderdagverblijven van SKSG en De Boshut vormen deze maatschappelijke invulling. Belangrijk hierbij vindt de gemeente, dat er voldoende ruimte is om te parkeren en dat het gebied goed toegankelijk is.

Gemeente stelt bestemmingsplan op
Het plan voor de woningbouw en de maatschappelijke invulling is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Om het plan mogelijk te maken, stelt de gemeente een nieuw bestemmingsplan op. Voor het plan is al archeologisch onderzoek gedaan. De voorlopige resultaten geven aan, dat in het gebied vindplaatsen uit meerdere periodes aanwezig zijn. Deze uitkomst betekent, dat eerst goed onderzoek nodig is binnen welke randvoorwaarden de bouw kan plaatsvinden. Naast archeologie vinden op dit moment nog onderzoeken plaats naar bodem, flora en fauna en verkeer.  De resultaten hiervan kunnen ook nog leiden tot een aanpassing van het plan. Wanneer het ontwerpbestemmingsplan is in te zien, hangt af van de uitkomsten van deze onderzoeken.

Mooie en welkome aanwinst voor De Oostergast
Wethouder Hans Haze: Dit woonplan met twee kinderdagverblijven is een mooie en welkome aanwinst voor de wijk De Oostergast. Een woonwijk met plek voor maatschappelijke invulling past in ons doel Passend woningaanbod voor iedereen: betaalbaar en duurzaam. Het plan sluit ook aan bij onze ambitie Duurzamer wonen en betere bereikbaarheid.”

   
Back to top button