Schakers Leek I verliezen kansloos van Middelstum

Leek/Middelstum – Vorige week dinsdag reisden de spelers van Schaakclub Leek I af naar de borg Ewsum voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Middelstum.

Middelstum had de eerste 5 ronden allemaal verloren, dus dit was op papier een gemakkelijke wedstrijd. Leek speelde met drie invallers. In eerste instantie liep het goed voor Leek. Tijmen Hofstra stond al na een zet of negen totaal gewonnen, en was inderdaad als eerste klaar, 1-0 voor Leek. Invaller Huib Matthijsse stond daarentegen al snel erg slecht. Hij dacht nog in troebel water te kunnen vissen maar werd toen pardoes mat gezet. 1-1 dus.

Eerste bordspeler
Eerste bordspeler Aldert Jan Keessen bereikte weinig met wit tegen zijn tegenstander en besloot snel tot remise: 1½-1½. Sander Westerlaan stond moeilijk, Kees Praagman stond ook niet beter en Bauke had het moeilijk. Frans Huisman stond wel behoorlijk, en Sander Bolhuis had enige compensatie voor een verloren pion. Kortom het zag het niet al te florissant uit. Bauke verloor inderdaad vrij snel, 2½-1½ voor Middelstum, ook Sander Bolhuis hielt het niet vol, 3½-1½. Kees kwam terug uit verloren stand en maakte er 3½-2½ van. Sander Westerlaan sloeg een remise aanbod af omdat hij een kans op 4-4 zag, maar dat bleek een illusie. Frans Huisman won materiaal op de damevleugel, en leek te gaan winnen, maar liet zich toch nog overrompelen op de koningsvleugel, 4½-2½. Sander Westerlaan verloor uiteindelijk ook nog, een beschamende 5½-2½ nederlaag voor Leek.

Lastige slotwedstrijd
Met nog een lastige slotwedstrijd tegen Lewenborg voor de boeg kan de eindklassering nog 2,3 of 4 zijn. Wie weet maakt Leek er thuis meer van. In de interne competitie vergrootte Kees Praagman zijn voorsprong op de niet spelende Pieter Doller door remise te spelen tegen Frans Huisman. Tijmen Hofstra passeerde Pieter door te winnen van Huib Matthijsse, en staat nu tweede.

   
Back to top button