Kamerorkest van het Noorden brengt Don Quichot tot leven bij SKSG in Leek en Tolbert

Leek/Tolbert – Op donderdag 30 maart brengt het Kamerorkest van het Noorden het verhaal van Don Quichot tot leven bij drie locaties van SKSG in de regio Leek en Tolbert. Tijdens dit kinderconcert, compleet met muzikale grapjes en klassieke hoogtepunten, worden de kinderen op een interactieve manier meegenomen in het leven van de Spaanse edelman.

De kinderen worden actief betrokken bij de voorstelling. Als windmolens meebewegen en rond de musici rennen: het mag allemaal. Ook maken ze op een unieke manier kennis met de schoonheid van klassieke muziek. Ze kunnen de verliefde Don Quichot horen zuchten, paarden en ezels door de strijkers horen rennen en ze leren hoe muziek verschillende gevoelens en emoties tot leven kan wekken.

Positief effect van klassieke muziek op ontwikkeling kind
SKSG gelooft dat klassieke muziek net zo levendig, spannend en toegankelijk kan zijn als hedendaagse popmuziek. Klassieke muziek en culturele vorming hebben een positief effect op de ontwikkeling van kinderen. Het is bewezen dat kinderen jonge kunstenaars, musici, componisten en onderzoekers in de dop zijn. Al in de jonge jaren kun je hun talenten op het gebied van muziek, tekenen en culturele vorming stimuleren.

Het luisteren naar muziek traint het brein op verschillende manieren, waarbij de hersenen nieuwe verbinden aanleggen. Dit heeft een positief effect op onder meer de taalontwikkeling. Klassieke muziek daagt uit tot een creatieve en onderzoekende houding, iets waar elk kind een leven lang plezier van kan hebben.

Kamerorkest van het Noorden
Het Kamerorkest van het Noorden is een betrekkelijk nieuw, professioneel, jong, internationaal en dynamisch ensemble. Het Kamerorkest van het Noorden bestaat uit Xenia Gogu (Moldavië) – eerste viool, Eline de Vries (uit Peize) – tweede viool, Luca Altdorfer (Hongarije) – altviool en verteller, Teodora Nedyalkova (Bulgarije) – cello3. Na twee succesvolle voorstellingen tijdens ‘My First Festival’ in SPOT, Groningen ontstond bij de musici het idee om het programma van 30 minuten op diverse locaties uit te voeren. Het doel is om meer kinderen te bereiken en om zo de liefde voor klassieke muziek te delen.

   
Back to top button