De week van het geld; Laat jij je verleiden om iets strafbaars te doen?

Landelijk – Afgelopen week was het de Week van het geld, die in het teken stond van het thema ‘Bedwing de bling’. Oftewel, laat je niet financieel verleiden om (bijvoorbeeld) iets strafbaars te doen.

Maar er niet altijd sprake van een financiële verleiding in de vorm van dure cadeaus of geldbedragen. Soms is het een vraag van een (wat jij denkt) vriend of vriendin. Je lijkt een kleine dienst te bewijzen aan hem of haar, maar de gevolgen zijn niet te overzien. Niet alleen voor jou, maar ook je omgeving, zoals je partner of familie.

Kans op strafblad
De kans op een strafblad is groot, je kunt moeilijk een nieuwe rekening openen, en het krijgen van een baan of hypotheek is lastiger. Hoe goed je iemand ook vertrouwt, stel nooit zomaar je bankrekening beschikbaar.

Informatie
Heb jij naar aanleiding van deze themaweek vragen? Heb je het idee dat jij of iemand in je omgeving geronseld wordt of ken je iemand die dit doet? Weet dat je altijd contact met de politie kan opnemen, ook anoniem. Bel met 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of geef je informatie het tipformulier op politie.nl.

   
Back to top button