Topprestaties jongensturners Leek

TILBURG/LEEK – Sinds enkele jaren wordt er in de topsporthal in Leek op hoog niveau geturnd door jongens in de leeftijd tussen 6 en 14 jaar. De Jongensturnvereniging Leek (JTV Leek) werkt hierbij nauw samen met Kracht en Vriendschap uit Groningen. Ook komen steeds meer talenten vanuit andere verenigingen af op de goede trainingen en de sportieve sfeer van JTV Leek.

Dit heeft geleid tot topprestaties die door de jongens werden geleverd tijdens de eerste ronde van de landelijke kampioenschappen, die dit weekend in Tilburg werden gehouden.

Op zaterdag turnden 4 jongens zich met overmacht naar de ¼ finale. Van de 133 jongens die meededen aan deze derde divisie wedstrijd (niveau 9) werd Jordan Luesink (11 jaar) 28e, Gijs Voors (10 jaar) 21e, Joachim Scheffer (10 jaar) 7e, en Thomas Lenten (11 jaar) 4e.

Op zondag werd op een nog hoger niveau geturnd, en deden Robert Carroll (13 jaar), Anton Banus (10 jaar) en Yusuf Hermanides (9 jaar) goede zaken. Robert wist zich te plaatsen voor de volgende ronde. Anton werd 15e in de eerste divisie (niveau 7). Als klapper op de vuurpijl werd Yusuf eerste op het allerhoogste niveau in de talenten divisie (niveau 8). Daarmee waren alle jongens door naar de volgende ronde.

De trainers van de jongens, Boele de Wind en Lubbert de Jonge waren na afloop kritisch, maar ook trots. Er zit volgens hun zelfs nog meer in het vat voor de komende ¼ finale, die in maart zal plaatsvinden.

Mede door deze successen, en door de toenemende populariteit van het herenturnen, groeit het leden aantal van JTV Leek snel. Dit heeft tevens te maken met het groeiende enthousiasme voor gymnastiek en free-runnen, dat JTV Leek eveneens aanbiedt. Meer informatie over de vereniging en over gratis proeflessen kunt u vinden op www.jtvleek.nl.

 

Back to top button