Aangenaam lenteweer verwacht volgende week; “Droger, zonniger en warmer”

Landelijk – De komende dagen verlopen vrij wisselvallig, maar volgende week wordt het zeer waarschijnlijk aangenaam lenteweer aldus Weeronline.nl. De dagen verlopen droog en de zon maakt overuren. De temperatuur loopt daarbij op tot boven de 15 graden. In de loop van volgende week kan het in het zuidoosten zelfs ruim 20 graden worden.

In de loop van het weekend maakt het wisselvallige weerbeeld plaats voor een droger weertype. Een enkele bui is nog niet helemaal uitgesloten, maar veel neerslag wordt er niet meer verwacht. Hierbij laat de temperatuur een stijgende lijn zien. Zo kan het op zondag ruim 15 graden worden in een groot deel van het land.

Aangenaam voorjaarsweer
Vanaf volgende week is het weerbeeld een stuk aangenamer. Neerslag staat niet meer op het programma en het is de zon die het weerbeeld gaat domineren. Als jij lang naar buiten gaat is insmeren zeker aan te raden. Na de winter is onze huid niet zoveel meer gewend. De inmiddels flink in kracht toegenomen zon kan jouw onbeschermde huid dan al snel laten verbranden. Er wordt dan zonkracht 4 verwacht en daarbij kun je tussen 12 en 15 uur binnen 30-60 minuten verbranden.

De middagtemperatuur komt in de nieuwe week dagelijks uit tussen 14 en 19 graden. In de loop van volgende week komen we in het zuidoosten van het land mogelijk zelfs uit rond de 20 graden of nog iets meer. Maar het is nog niet helemaal zeker hoe warm het precies wordt. De kans op temperaturen boven de 15 graden is in elk geval zeer groot en daarmee wordt het veel aangenamer dan deze week.

In combinatie met veel zon en weinig wind is het volgende week heerlijk terrasweer. Een extra jasje is in de late uurtjes wel aan te raden. Als de zon eenmaal onder is koelt het vrij snel af.

Deze week nog vrij wisselvallig
De komende dagen is het nog wisselvallig. Regelmatig trekken buien of regengebieden over ons land. De timing van deze gebieden zijn wel gunstig, aangezien de meest actieve neerslaggebieden in de nachtelijke uren overtrekken.

Overdag zijn er naast enkele buien ook genoeg droge momenten, waarbij de zon even schijnt. Toch is het met temperaturen die dagelijks oplopen naar 10 tot 13 graden vrij koud voor de tijd van het jaar. Normaal is het halverwege april 12 tot 15 graden. Aangenaam voorjaarsweer zit er deze week dus nog niet in.

   
Back to top button