Witte Voetjes in het ‘Donkere Dagen offensief’

LEEK – Afgelopen week hebben raadsleden en bestuurders in Leek en Marum een avond meegelopen met de politie en ‘witte voetjes’uitgedeeld in het kade van de actie: ‘Donkere Dagen offensief’. Op straat en rond huizen wordt gekeken of auto’s afgesloten zijn, fietsen op slot staan, en deuren en ramen niet zomaar geopend kunnen worden.

Als dat wel het geval is, wordt een wit voetje achtergelaten (foto). Als de bewoners gewoon thuis zijn (wat vaak het geval is) wordt aan de voordeur gebeld en verteld wat er allemaal in de auto, de schuur, of de bijkeuken voor het meenemen staat of ligt.

Bij veel huizen is alles in orde, maar er zijn situaties waar je zo naar binnen loopt, of achter in een auto ziet welke interessante zaken daar staan of liggen.

Aan de actie hebben uiteraard politieagenten en opsporingsambtenaren meegedaan, en de burgemeesters van Leek en Marum, de wethouders Haseloop, Hulshof, Plandsoen, en enkele Leekster raadsleden van PvdA, CDA, en ORL. Op de foto ziet u het PvdA raadslid Rianne Vos de buurtagent assisteren.

 

 

   .
Back to top button