Filmhuis Nienoord vertoont Arthouse films in de filmzaal van het Infocentrum Nienoord

Leek – Nu de temperatuur hier in het noorden daalt, en in Den Haag stijgt, is het tijd voor ouderwets escapisme. En potjandrie, ze hebben iets moois voor u in petto bij Filmhuis Nienoord.

Ze schrijven “Als u vanavond de slaap niet kan vatten adviseren wij u zich te verdiepen in het absurde leven van acteur Nicholas Cage. Geboren als het neefje van Francis Ford Coppola en begonnen in het fantastische jaren tachtig sterrenvehicel Fast Times at Ridgemont High werkt Cage zich omhoog naar de absolute top. Prachtige rollen voor de allerbeste regisseurs. Zoals in The Coen Brothers’ Raising Arizona, David Lynch’s Wild at Heart en een Acedemy Award voor Beste Acteur in Leaving Las Vegas.. Cage was de best betaalde acteur die zijn geld uitgaf alsof het gratis was. Zo bood hij hoger dan Leonardo DiCaprio op een 70 miljoen jaar oude dinosaurusschedel (welke later gestolen bleek), had hij niet een, maar twee eilanden op de Bahama’s en wereldwijd 15 huizen. Zijn financiën op orde zou je zeggen, maar de belastingdienst dacht er anders over en kwam met een claim van 14 miljoen dollar. En zo werd Cage gedwongen de meest verschrikkelijke rollen in de aller aller slechtste films aan te nemen om die 14 miljoen op te hoesten. Met als dieptepunten Jiu Jitsu en The Wicker man (een remake van een erg goed origineel overigens). En toch: Cage blijft Cage. Er zijn weinig acteurs waar je het idee hebt dat ze zo dicht bij zichzelf durven te spelen. Er zijn weinig acteurs die van zo hoog gevallen zijn zonder het respect van het publiek te verliezen. Er zijn weinig acteurs op wiens biografische film ik nu al zit te wachten.”

En daarom adviseert Filmhuis Nienoord u om 7, 8 of 12 december te komen kijken naar Nicholas Cage in Pig. Meer informatie vind je hier.

   
Back to top button