Open Monumentendag in de gemeente Westerkwartier en 31 augustus aanvullend thema-avond

Westerkwartier – Zaterdag 9 september vindt weer de traditionele Open Monumentendag plaats in het Westerkwartier. Heel veel monumenten kunnen dan door iedereen bekeken worden. Van Ezinge tot Leek, van Opende tot Nuis: ​op de tweede zaterdag van september openen de deelnemende monumenten gratis hun deuren voor wie dat interessant vindt.

Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. Het landelijke thema is Levend Erfgoed. Monumenteigenaren/beheerders die wij nog niet kennen, maar die wel mee willen doen kunnen zich melden via mail: [email protected]

Thema-avond donderdag 31 augustus
Naast de landelijk georganiseerde Open Monumentendag zelf, wordt in het Westerkwartier dit jaar een speciale thema-avond georganiseerd met diverse interessante sprekers die in zullen gaan op het thema Levend Erfgoed. Deze thema-avond start om 19.30 in de Cazemier Boerderij in Tolbert (adres: Hoofdstraat 27, 9356 AT Tolbert) en is gratis te bezoeken.

Steunpilaar 2023
Aan het eind van de thema-avond Levend Erfgoed zal de voorzitter van de Stichting Open Monumentendag Westerkwartier, Arnold Bloem, nog de Steunpilaar uitreiken. Mensen en/of organisaties die zich meer dan verdienstelijk hebben gemaakt voor de monumenten in het Westerkwartier maken jaarlijks kans op deze prijs.

Programma-boekje
​Wie precies wil weten welke monumenten vrij te bezichtigen zijn op 9 september, of meer achtergrondinformatie wil hebben over de thema-avond op 31 augustus, kan het programmaboekje downloaden van de website openmonumentendagwesterkwartier.nl. Het programmaboekje is vanaf eind augustus digitaal en op papier beschikbaar. Wij hopen op een interessante thema-avond en een leuke Open Monumentendag met een goede opkomst!

   .
Back to top button