Frisse aanloop naar 4 en 5 mei

Landelijk – Dodenherdenking en Bevrijdingsdag staan weer op het programma. Dit weekend is het nog fraai voorjaarsweer. Dinsdag en woensdag is het tijdelijk een stuk frisser, maar op 4 en 5 mei valt de temperatuur weer een stuk hoger uit, aldus Weeronline.nl.

De komende dagen is het fraai lenteweer en daarmee is het ook perfect weer om er lekker op uit te gaan. Vanaf maandagavond draait de wind weer richting het noorden en dit zorgt ervoor dat de aanloop naar Bevrijdingsdag aan de frisse kant verloopt. Dinsdag wordt het ‘slechts’ 11 tot 13 graden en woensdag ligt de middagtemperatuur tussen 12 en 15 graden. Daarmee is het een stuk frisser dan de 15 tot 20 graden die gebruikelijk zijn voor begin mei.

Kleine kans op regen tijdens Dodenherdenking
Donderdag valt de temperatuur met 13 tot 18 graden weer wat hoger uit. Het blijft overwegend droog, maar er is wel veel bewolking aanwezig. Tijdens dodenherdenking, die om 20 uur plaatsvindt, is het enkele graden kouder en dus is een jasje zeker aan te raden. De paraplu kan hoogstwaarschijnlijk thuis blijven, want ook de avond lijkt droog te verlopen.

Bevrijdingsdag kans op een bui
Vrijdag is het de dag dat er op uitgebreide schaal feest gevierd wordt. De temperatuurverwachting is nog ietwat onzeker, maar het lijkt erop dat de middagtemperatuur overal boven de 15 graden uit gaat komen. De hoogste waarden vinden we in het zuiden van het land. Hier wordt het ruim 18 graden.

Ook het weerbeeld is nog vrij onzeker, maar het lijkt erop dat de paraplu nog wel eens van pan zou kunnen komen op Bevrijdingsdag. Van een kletsnatte dag lijkt geen sprake, maar verspreid over het land kan een enkele bui vallen.

   
Back to top button