Gemeente Leek organiseert Energiecafé in Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN – Op woensdag 26 februari 2014 om 19.30 uur organiseert de gemeente Leek een Energiecafé in het Verenigingsgebouw aan het Hoofddiep 54 in Zevenhuizen.

Op deze avond krijgen belangstellenden informatie, deskundigheid en praktische tips over het energiezuiniger en comfortabeler maken van de eigen woning. In woningen gebouwd voor 1990 valt vaak nog veel energiewinst te behalen, bijvoorbeeld omdat ze niet (helemaal) geïsoleerd zijn of een oude cv-installatie hebben. Voor jongere woningen zijn er mogelijkheden om zelf energie op te wekken.

 

Na een welkom door wethouder Hans Morssink van de gemeente Leek is er een presentatie over de mogelijkheden om de woning aan te pakken. Ook is er een presentatie van Buurkracht, een initiatief om gezamenlijk als buurt of straat energiebesparende projecten op te starten.

 

Tot slot is er de mogelijkheid om productinformatie te krijgen van een aantal bedrijven uit de gemeente Leek, die zich bezighouden met energiebesparende maatregelen. Het gaat daarbij om een architectenbureau, enkele bouwbedrijven en bedrijven die gespecialiseerd zijn in isolatie en zonnepanelen.

 

De avond vindt plaats in het kader van Slim Wonen Westerkwartier, het samenwerkingsverband van de vier Westerkwartiergemeenten om bewoners te helpen energiezuiniger te wonen.

De toegang is gratis. Belangstellenden kunnen zich op geven per e-mail op [email protected].

   .
Back to top button