Dodenherdenking in het centrum van Leek

Leek – Vandaag, donderdag 4 mei 2023, is er ook in Leek stilgestaan bij de overledenen die vochten voor onze vrijheid.

Het 4 mei-comité Leek heeft vandaag een dodenherdenking georganiseerd in het centrum. Om 19:30 uur startte de stille tocht vanaf het gemeentehuis. Rond 19:50 uur stopte de stoet tussen de fakkels voor het Joodse Schooltje aan de Samuël Leviestraat en werd een plechtigheid gehouden, onder alle namen aan de buitenkant van het schooltje werden kransen neer gelegd.

Om 20:00 uur werden er twee minuten stilte gehouden bij het herdenkingsmonument aan het Boveneind. Kort hierna volgde de volgende kranslegging. Leerlingen van de scholen obs De Hasselbraam en cbs Van Panhuys lazen eigen gedichten voor. Hierna volgde een toespraak van Jan Willem Slotema, de voorzitter van het 4 mei-comité.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button