Warmer en vochtiger weer zorgt voor meer muggen

Ideale omstandigheden voor voortplanting muggen

Landelijk – De komende tijd gaan we meer muggen zien. Dat is niet gek, want doordat het vochtiger en warmer wordt zijn de omstandigheden ideaal voor een flinke toename van het aantal muggen, aldus Weeronline.nl.

De afgelopen week hadden we met warmer weer te maken en ook de eerste officiële 20 graden was een feit. Toch was het allesbehalve droog lenteweer, want geregeld trokken regengebieden of buien over het land. Van droogte is dus absoluut geen sprake, wat ook goed terug te zien is in de groene natuur.

Toch heeft het vochtige en warme weer ook een keerzijde, want dit weertype is ideaal voor muggen. Muggen gedijen namelijk goed in warme omstandigheden. In emmers, op platte daken van schuurtjes en andere oppervlakken ontstaat met dit weer snel een laag stilstaand water. Dit is de ideale kraamkamer voor muggen om eitjes te leggen.

Komende tijd meer muggen
Het vochtige en warmere weer lijkt ook komende week aan te houden, waardoor de hoeveelheid muggen flink zal gaan toenemen. Ze zullen vooral voorkomen in omgevingen waar veel water is, zoals rond vijvers en slootjes. Voor mensen die komende weken dus op de fiets langs een meer moeten fietsen, is een zonnebril verstandig, zodat de muggen niet in de ogen komen.

Het is overigens normaal dat rond deze tijd van het jaar de muggen weer in opkomst zijn. Komende maanden kan zijn ze nog erg actief met, gemiddeld gezien, in augustus de piek. Toch is het te voorkomen dat muggen in huis terechtkomen. Zo is het verstandig om horrengaas te plaatsen voor deuren en ramen. Ook is het slim om antimuggenspray op te doen.

   
Back to top button