Woningbouw Leek in de lift

LEEK – Tegen alle trends in worden in de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek wel woningen verkocht. Er wordt nu weer volop gebouwd. BAM Woningbouw levert deze maand 17 eengezinswoningen op in project de Populieren.

Het project de Populieren bestaat uit twee blokken energiezuinige eengezinswoningen aan de Populier. Alle woningen zijn verkocht.

Heutink Ontwikkeling en Bouw is begonnen met de bouw van de eerste fase van acht woningen in het project De Boomgaard. Het totale project bestaat uit 22 woningen in verschillende prijsklassen. Er zijn acht twee onder een kapwoningen en veertien rijwoningen in blokjes van drie of vier woningen. Heutink begint met bouwen zodra een woningblokje is verkocht, waardoor minder lang gewacht hoeft te worden op de gekochte woning. Meer informatie is te vinden op www.deboomgaardleek.nl.

Geveke Bouw & Ontwikkeling start binnenkort met de verkoop van het project BRW Flex® aan de Dobbe. De woningen liggen langs een brede watersingel op een ruime kavel met vrij uitzicht. De twaalf woningen hebben de uitstraling van een jaren ’30 woning. De Betaalbaar Ruime Woningen worden gerealiseerd volgens het BRW Flex® – concept, hiermee kan de woning en koopprijs geheel naar eigen inzicht samengesteld woden. Meer informatie over de woningen staat op www.brwleek.nl.

Aan de Dobbe en Brandparken start Bouwfonds Ontwikkeling binnenkort met de verkoop van negen woningen. Het gaat om acht royale twee onder een kapwoningen en een vrijstaande woning. Deze woningen zijn op een unieke locatie in Oostindie gesitueerd. Vanuit de woning kijkt u op de dobbe met zwaluwwand in het park Swaalfkesveld. Meer informatie over deze woningen volgt binnenkort.

Ook aan de Dobbe, tegenover het project van Geveke, bouwt Roosdom Tijhuis in het voorjaar van 2014 dertien huurwoningen met een huur van circa € 850. Meer informatie over deze woningen is te verkrijgen bij verhuurder Meeus.

Op de achterzijde van het eerste eiland, naast park de Leemvallei, worden twee boerderij-schuurwoningen ontwikkeld. Dit project heet Rietborg Leek.

Naast woningen in een project, zijn in Oostindie ook kavels beschikbaar waar naar eigen inzicht een vrijstaande woning gebouwd kan worden. Er zijn nog kavels beschikbaar. Op www.woneninleek.nl is de laatste informatie beschikbaar. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de gemeente (0594) 55 15 15.

Wonen in Leek
Leek is als woongemeente zeer geliefd. Leek combineert een landelijke omgeving met een uitstekend voorzieningenniveau met onder meer een veelzijdig winkelcentrum, een prima onderwijsaanbod en talloze sociaal-culturele en recreatieve mogelijkheden. De wijk Oostindie in Leek is een fantastische locatie waarbij groen en water een belangrijke rol spelen. In de wijk is een brede school met basisschool, kinderopvang en peuterspeelzaal. Ook zijn er voetbalvelden met een kunstgrasveld. Winkels, voortgezet onderwijs en overige sportvoorzieningen liggen op loop- en fietsafstand. Via de A7 en door snelle busverbindingen liggen de stad Groningen en Friesland onder handbereik.

Back to top button