Rodenburg pakt alle punten in Wijckel

Wijckel/Leek – Op zaterdag 2 oktober reed de selectie van KC Rodenburg richting Wijckel voor de wedstrijd tegen DTG. Na een spannende maar goede wedstrijd waren de eerste 2 punten van de dag voor Rodenburg 2, die DTG 2 versloeg met 19-21.

De wedstrijd aansluitend tussen de eerste teams verliep al even spannend, zo niet spannender. De doelpunten vielen niet gemakkelijk en na 10 minuten stond het 2-3 in het voordeel van Rodenburg. Rodenburg had moeite met het fysieke spel van DTG waardoor DTG nog voor de rust wist uit te lopen naar een 11-6 voorsprong.

Hoofd koel gehouden
Rodenburg kwam met hernieuwde kracht de kleedkamer uit en vastberaden om duidelijk te maken waarvoor ze waren gekomen. Met 4 goals van afstand vond Rodenburg weer de aansluiting, 11-10. De wedstrijd was duidelijk nog niet gespeeld. Rodenburg hield het hoofd koel, deed de juiste dingen en kwam langszij naar de 12-14. Rodenburg was nog niet af van DTG die nog gevaarlijk dichtbij kwam tot de scheidsrechter het eindsignaal gaf bij een stand van 15-16. De twee zwaarbevochten en welverdiende punten waren hiermee voor de blauwhemden waardoor de selectie met 4 punten weer huiswaarts keerde.

Woensdagavond staat de tweede ronde van de beker op het programma tegen en in Hoogkerk om 20.00u. Volgend weekend speelt de selectie van Rodenburg thuis tegen Oerterp/VKC om 14.00u en 15.30u.