Optreden Duo Dell’ Arte  op zondag 26 februari 2017 in Borg Nienoord

LEEK – Op zondag 26 februari is er een concert in de balzaal van Borg Nienoord om 14.30 uur door het duo Dell ’Arte. Duo Dell ’Arte is opgericht in 2015.

Het ensemble bestaat uit pianiste Dennitsa Dobreva en klarinettiste Jooske van Andel. Dennitsa en Jooske hebben elkaar ontmoet tijdens een auditie in Assen, vanaf dat moment hebben ze besloten om samen een duo te beginnen.

Duo Dell’Arte staat bekend om hun unieke keuze voor repertoire en om hun professionele instelling. Een van de eerste verschijningen van het Duo was op Haren FM , hun Première live klassieke muziek op de radio. Hierna ontving het duo vele uitnodigingen voor concerten in Noord Nederland – Leeuwarden, Haren, Leek, Hoogezand en Groningen. Ook ontvingen zij een uitnodiging  om live te spelen in Amsterdam op Radio 4, Opium. Zij voerden 3 stukken uit  en hadden een live interview. Ook buiten Noord Nederland zijn  Dell”Arte graag geziene musici.

Duo Dell’Arte houdt altijd rekening met het evenement waar ze spelen en passen hun repertoire er op aan. Ze hebben onlangs samen gewerkt met een schrijfster. Zo brachten ze woorden en muziek bij elkaar. Ook vinden de meiden het fijn om tijdens hun concerten zelf te vertellen over wat ze spelen, waar de stukken over gaan, over hun gevoel bij de stukken. Op deze wijze zorgen ze er voor dat er veel interactie ontstaat met het publiek wat het wat persoonlijker maakt. Volgens de beide dames moet het publiek altijd een belangrijk onderdeel van elk concert zijn en proberen ze te bereiken dat de mensen zich een deel van het concert voelen.

Het ensemble heeft ook vorig jaar een druk bezocht en enthousiast ontvangen concert gegeven in het kasteel. Vandaar dat we blij zijn het duo nogmaals Leek aandoet, uiteraard met een geheel nieuwe programma. De kaarten kosten € 7,50.

Nadere informatie kunt u vinden op https://duodellartesite.wordpress.com/about-us/ of via https://www.vanplan.nl

   
Back to top button