Sparta moet meerdere kennen Leeuwarden

Leeuwarden – Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie in Leeuwarden tegen de gelijknamige korfbalvereniging. Met af en toe een flinke wind over het veld floot scheidsrechter Smits om 15:3 uur voor aanvang van de wedstrijd.

Na het verlies van vorige week was het zaak voor de Zevenhuisters om zich te herpakken. Sparta opende sterk en liet zien waarvoor zij naar Leeuwarden gekomen waren. Binnen no-time stond er een 0-3 stand op het scorebord, maar zoals wel vaker dit seizoen verzuimde Sparta dit door te drukken. De Friezen maakten hier dankbaar gebruik van en scoorden zes(!) keer op rij. Daarna begon Sparta aan de inhaalrace en stond er bij rust 7-7 op het scorebord.

In de rust maande coach Moric van der Lei zijn spelers tot juiste keuzes, want kansen waren er genoeg. Sparta kwam na rust wel via 7-8 wel op voorsprong, maar dit bleek later de laatste keer te zijn. Via wissels probeerde Van der Lei het tij te keren. Vlak voor tijd werd het 12-11, maar wist Sparta er geen gelijkspel meer uit te trekken.

Terug naar de tekentafel dus, want om promotie naar de Tweede Klasse af te dwingen moet er de komende wedstrijden wel uit een ander vaatje getapt worden.

Woensdag zal de opmars moeten zijn, wanneer AVO 3 om 20:00 uur op bezoek komt in de halve finale van de A.P. Buitenbeker. Zaterdag 3 juni zal vervolgens, in de competitie, Emmeloord de tegenstander zijn. Deze wedstrijd start om 15:30 uur. Publiek is in beide gevallen weer van harte welkom.

   
Back to top button