Korfbalvereniging Westerkwartier sluit uitwedstrijd in Kampen gelijk af met 20-20

Kampen/Westerkwartier – Op zaterdag 22 oktober moest KVW’22 1 het opnemen tegen DOS Kampen/Unique Waterontharders 1. Op een goed gevuld sportpark floot scheidsrechter T.D. Hansma om 15:30 uur de wedstrijd in. Al snel bleek dat de teams aan elkaar gewaagd waren wat zich uitte in een zeer spannend affiche.

Beide teams gingen gelijk op. KWV mocht de score openen waarop DOS antwoordde met de gelijkmaker. Doelpunten volgden elkaar snel op wat zorgde voor een vermakelijke eerste helft. De ruststand was echter in het voordeel van DOS: 12-13.

Positieve wending
DOS trok het initiatief ook in de tweede helft naar zich toe en liep uit naar een verschil van twee punten. Bij een stand van 14-16 stond KWV voor een ommekeer en nam het initiatief over. Invaller Gert bleek een positieve wending aan de wedstrijd te geven. Hij trof vrijwel direct doel. Ook Marit, Niels en Tamara waren in deze fase van de wedstrijd op schot waardoor de stand zich omdraaide in een 18-16 voorsprong voor KWV. DOS bleek duidelijk onder de indruk van deze wederopstanding, deed er een schepje bovenop en kwamen terug op gelijke hoogte. Even leek DOS zelfs de wedstrijd te winnen maar KVW kwam met de verdiende gelijkmaker. Met een stand van 20-20 op het scorebord floot scheidsrechter Hansma af.

Laatste veldwedstrijd
De gelijke stand geeft een juiste afspiegeling weer van de wedstrijd en was het al met al een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor de aanwezige en meegereisde supporters. Volgende week staat alweer de laatste veldwedstrijd op het programma alvorens KVW’22 de zaal weer in gaat. Het vlaggenschip neemt het om 16.00 uur op tegen ZKC’ 19 in Zuidwolde. Het tweede speelt hiervoor om 14.30 uur. Ieder support is welkom.