Aanmelden Regionale Veteranendag Westerkwartier kan tot 15 juni

Westerkwartier – Op zaterdag 1 juli organiseert de gemeente Westerkwartier samen met Veteranencomité Westerkwartier een regionale Veteranendag. Deze bijeenkomst is van 14.00 tot 21.30 uur in R.S.G. de Borgen Nijeborg in Leek. Burgemeester Ard van der Tuuk verzorgt de opening.

Erkenning en waardering
Veteranen hebben ons land gediend in verschillende oorlogen, bij gewapende conflicten en vredesmissies over de hele wereld. Nederland heeft sinds 1940 ruim 675.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en ruim honderd vredesmissies. Vaak met gevaar voor eigen leven hebben zij een bijdrage geleverd aan de vrijheid en veiligheid van veel mensen. Deze dag is niet alleen een ontmoeting maar ook een gelegenheid om de veteranen de erkenning en waardering te geven die zij verdienen. Tijdens de veteranendag wordt ook stilgestaan bij hen die er niet meer zijn omdat zij niet terugkeerden van een missie.

Westerkwartier
De gemeente Westerkwartier hecht er waarde aan dat veteranen zich gezien en gehoord voelen in de gemeente. Daarom is het ‘witte anjerperkje’ in de mooie Notoaristuun vorig jaar geopend in de gemeente Westerkwartier. De prachtige, witte bloemen bloeien ieder jaar voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag. Om 1 juli om 13:00 uur zal hier de kranslegging plaatsvinden.

Ontmoeting
De veteranendag is niet alleen bedoeld om namens de gemeente dank uit te spreken naar de veteranen. Het is voor hen ook een gelegenheid om met mannen en vrouwen samen te zijn die soortgelijke ervaringen als zijzelf hebben of gehad hebben. Om samen stil te staan bij hun belevenissen tijdens verschillende missies. Of ze jong zijn of al ouder, zij begrijpen elkaar zonder woorden.

Programma
Het programma van deze Veteranendag vind je hier.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich tot 15 juni opgeven voor deelname aan de regionale Veteranendag bij de gemeente Westerkwartier. Meld u aan via [email protected] tav Mathilde Houkes. Of bel met 06 11 17 30 92.

   .
Back to top button