Tweede Sportcentrum Leek Promotietoernooi 2014

LEEK – Afgelopen weekend (15 en 16 februari) organiseerde de bowlingvereniging B.L.L.T. in samenwerking met het Sportcentrum Leek voor de tweede keer het ‘Sportcentrum Leek Promotietoernooi’.

In totaal zijn er 4 voorrondes gespeeld, verdeeld over beide dagen, waarbij 5 games werden gespeeld. Uiteindelijk hebben zich 16 finalisten weten te plaatsen voor de finale, helaas geen dames dit keer.

De scores uit de voorrondes werden voor 50% meegenomen naar de finale. Uiteindelijk heeft Rutger Kloen sr zich als eerste gekwalificeerd met vijf 200 games. Gevolgd door Jan Meijering op een goeie 2e plaats. Theo Bosma (oud lid van de BLLT) heeft na 2 jaar niet gebowld te hebben, zich als 4e gekwalificeerd met een gemiddelde van 216 pins, waaronder een persoonlijk record van 268! Ook een knappe prestatie van Tim Kerkhof die zich als 10e weet te kwalificeren met een gemiddelde van 171 en met een gewone huisbal gooit.

In de finale werden 4 games gespeeld. Het werd een spannende finale tussen Ivo de Vries en Fried Denninger, waarbij Ivo de Vries alle 4 games boven de 200 heeft gegooid. Uiteindelijk is Ivo de Vries 1geworden met 1519 pins, Fried Denninger 2e met 1514 pins en Auke Broekhuizen 3e met 1454 pins. Alle finalisten gingen met een leuke geldprijs naar huis.

Back to top button