Inwoners Westerkwartier kunnen overlast geur en geluid vanaf nu melden via Hinderapp

Westerkwartier – Inwoners van gemeente Westerkwartier kunnen vanaf nu gebruik maken van de Hinderapp (www.hinderapp.nl). De Hinderapp is een extra mogelijkheid voor inwoners om snel en gemakkelijk overlast van geur en geluid van bedrijven in hun omgeving te melden. De meldingen komen binnen bij de Omgevingsdienst Groningen (ODG). De provincie Groningen, Groninger gemeenten en ODG hebben de Hinderapp ontwikkeld. Gemeente Westerkwartier sluit zich hier nu ook bij aan. Om zo samen te werken aan een schonere, veiligere en gezondere leefomgeving.

Goede ervaringen
Gebruikers van de Hinderapp kunnen de meldingen zien van geur- en geluidsoverlast in hun omgeving. Vanaf 2021 maken de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta gebruik van de Hinderapp. De ervaring is, dat hierdoor het aantal telefonische meldingen bij de gemeente en provincie afneemt. Gebruikers kunnen ook milieuklachten doorgeven via de Hinderapp. Deze neemt de ODG in behandeling. In de app kunnen gebruikers zien wat er met hun klacht gebeurt. Sinds april dit jaar maakt ook Midden-Groningen gebruik van de Hinderapp.

Eenmalig registreren
Inwoners van het Westerkwartier kunnen via de Hinderapp meldingen in hun omgeving bekijken zonder in te hoeven loggen. Willen inwoners een melding doen of een klacht doorgeven, dan kunnen ze zich eenmalig registreren via www.hinderapp.nl.

Voor een schonere en gezondere leefomgeving
Wethouder Gezondheid Harry Stomphorst: “De Hinderapp maakt het onze inwoners gemakkelijk overlast van geur en geluid te melden. Deze meldingen zijn direct terug te zien op de kaart. Als gemeente kunnen we snel actie ondernemen als het nodig is. Zo zorgen we samen met de bedrijven voor een schonere en gezondere leefomgeving.”

   
Back to top button