Inwoners gemeente Westerkwartier kunnen gezondheid laten testen bij De Gezonde Huiskamer

Westerkwartier – De Gezonde Huiskamer bus, waar mensen hun gezondheid kunnen laten testen, toert door onze gemeente. Dinsdag 23 mei van 9.30 – 12.30 uur stond de bus De Gezonde Huiskamer voor het gemeentehuis van Leek. Inwoners van de gemeente Westerkwartier konden zich hier gratis en zonder verplichting laten testen.

De Gezonde Huiskamer geeft inwoners de kans na te gaan hoe het met hun gezondheid is. Daarnaast kunnen ze met medewerkers van Sociaal Werk de Schans in gesprek over gezond(er) leven. Wethouder Gezondheid Harry Stomphorst gaf het goede voorbeeld. Hij liet dinsdagmiddag 23 mei zijn gezondheid testen bij De Gezonde Huiskamer.

Positieve Gezondheid centraal
In de Gezonde Huiskamer kunnen inwoners onder meer hun BMI (verhouding gewicht en lengte) laten berekenen. Ook kunnen ze hun knijpkracht laten testen. Verder stellen medewerkers vragen over onder meer sociale contacten, voeding en bewegen. Bij de leefstijltest staat Positieve Gezondheid centraal. De test is gratis voor bezoekers. Een leefstijladviseur voert deze uit. Aanmelden vooraf is niet nodig. De test duurt ongeveer 20-30 minuten. De leefstijladviseur blijft de hele test bij de persoon die de test doet. Na afloop krijgt de deelnemer de uitslag mee op papier of via email.

De komende weken toert De Gezonde Huiskamer nog door de gemeente
Hieronder staan de data en dorpen waar inwoners terecht kunnen voor een gratis leefstijltest.

Datum, tijd en locaties
Dinsdag 30 mei > 14.00-16.00 uur > Marum > bibliotheek, Molenstraat 34
Woensdag 31 mei > 13.00-15.00 uur > Zevenhuizen > MFC De Molenstreek, Oudestreek 8A
Donderdag 1 juni > 09.00-17.00 uur > Lutjegast > Dorpshuis ’t Kompas, Kompasstraat 1
Maandag 5 juni > 10.00-11.30 uur > Boerakker > Oomkegast, De Olde Ee 10
Dinsdag 6 juni > 13.00-17.00 uur > Tolbert > Poiesz, Het Spoor 2
Vrijdag 9 juni > 9.30-12.00 uur > Zuidhorn > Weekmarkt Overtuinen

Lokaal Preventieakkoord Westerkwartier
Het initiatief De Gezonde Huiskamer is een onderdeel van het Lokaal Preventieakkoord Westerkwartier. Het is een samenwerking tussen de gemeente, Sociaal Werk de Schans en HANNN (Healthy Ageing Network Northern Netherlands). HANNN is een stichting, die met haar activiteiten bij wil dragen aan Meer Gezonde Jaren in Noord-Nederland.

   
Back to top button