3e Classic motor & bromfiets beurs 2016

LEEK – Voor de 3e Classic motor & bromfiets beurs die wordt gehouden op zaterdag 19 en zondag 20 maart in Sportcentrum Leek komen de inschrijvingen alweer volop binnen .

Veel standhouders met onderdelen, documentatie, accessoires, gereedschap en van alles en nog wat hebben zich ingeschreven. Ook veel motoren van begin vorige eeuw tot en met de jaren ’80 met merken als Kreidler, BMW, Harley Davidson, Maico, Norton  en nog vele andere merken zijn te koop of te bewonderen. Ook racemotoren in diverse kwalificaties zijn volop aanwezig. Van Veen Kreidlers, zijspannen enz. Uiteraard ontbreken de klassieke bromfietsen niet. Merken  als Zundap, Testi, Puch, Berini, en vele andere merken zullen volop te zien zijn.

Bijzonder is ook de New Imperial van Gert Holmersma uit Marum geproduceerd in de periode 1918 t/m 1923. 1000cc 2 cylinder.

Volgens overlevering 1 van 40 besteld door de Tsaar van Rusland eind 1917.

Destijds (eerste wereldoorlog) mocht er alleen oorlogsmaterieel gebouwd worden, New Imperial had zo’n ontheffing/vergunning gekregen voor deze order.

Toen kwam de revolutie in Rusland, de Tsaar annuleerde de order. New Imperial bleef zitten met 40 zware legerfietsen met 1000cc JAP blokken.

Ze zijn toen verkocht (met wellicht modelwijzigingen) op de civiele markt. Dat ging natuurlijk niet snel, want wie kocht er na de oorlog een zware 1000cc twin. De meeste mensen hadden daar geen geld voor.

Deze machines zijn nog tot in het begin van de 20er jaren uitgeleverd.

Nieuw op de beurs is een lezing van Jan Venema op zowel zaterdag als zondag over een motorrit op zijn Harley Davidson van Wolvega naar Peking. Een boeiend verhaal over de bijzondere ervaringen die Jan Venema met zijn maten beleefd heeft tijdens deze rit.

Op de twee beursdagen is er live muziek aanwezig. Kortom er valt van alles te beleven op de 3e Classic motor – bromfiets beurs in Leek.

Deelnemers gezocht: Wij zijn ook op zoek naar klassieke Caféracers. Alle motoren en bromfietsen van 25 jaar en ouder zijn welkom. Inschrijven is mogelijk via het inschrijfformulier op  onze website www.classicmotor-bromfietsbeurs.nl of opvragen per telefoon 0594-512040 Sportcentrum Leek. Ook kunt u per mail inschrijven: [email protected] Meer dan 6000 m2 gevuld met van alles op motor en bromfiets gebied.

De openingstijden zijn op zaterdag 19 maart en zondag 20 maart van 9:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie elders op deze website.

   
Back to top button