Inloop nieuw plan Oostindie De Hoven

LEEK – Voor deelbuurt De Hoven in nieuwbouwwijk Oostindie (Leek) is een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld. Het nieuwe ontwerp is gemaakt rond verbindingen naar landgoed Terheijl, de zichtlijn naar de Waterborgh in de wijk Wolveschans en de aansluiting op de hoofdstructuur van Oostindie.

Het gebied krijgt een Drentse uitstraling met heide, houtwallen, brinken en vennen. Aan het uiteinde van de zichtas naar de Waterborgh is een Havezathe opgenomen. Om de verwevenheid met het landgoed Terheijl te benadrukken zijn meerdere landschappelijke en recreatieve verbindingen voorzien. Deze groene verbindingen worden meer natuurlijk dan parkachtig ingericht. De Hoven is zeer ruim van opzet en alle kavels hebben voor hetzelfde geld extra grote tuinen.

Op basis van het nieuwe stedenbouwkundig plan wordt een wijziging van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan voorbereid. De aanleg van De Hoven start naar verwachting in het voorjaar van 2017. Eind 2017 kan de eerste woningbouw plaatsvinden. Op dinsdag 13 september 2016 tussen 16:00 en 20:00 uur kan het nieuwe stedenbouwkundige plan voor De Hoven ingezien worden in het gemeentehuis van Leek. Medewerkers van de gemeente zijn dan aanwezig om het ontwerp toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Vanaf 14 september 2016 staat een afbeelding van het nieuwe plan ook op www.woneninleek.nl/oostindie.

   
Back to top button