Vuurwerkvoorlichtingsdagen van start

WESTERKWARTIER – Dinsdag 13 december 2016 heeft burgemeester Ard van der Tuuk in Grootegast het startschot gegeven voor de vuurwerkvoorlichtingsdagen op de gemeentewerf.

Bij de opening waren ook de chef basisteam Ommelanden West Silvia Louwes, brandweercommandant Sietse Smit, manager Beleid, Organisatie en Ontwikkeling RAV Groningen John Jansen en relatiemanager Halt Corrie van Dellen aanwezig. De dagen werden georganiseerd voor de leerlingen van twaalf scholen in de gemeente, met als doel bewustwording. Wat zijn de gevaren van vuurwerk? Wat zijn de gevolgen van onverantwoord gebruik? Hoe werkt de hulpverlening? De brandweer, ambulance, politie en bureau Halt hebben, elk vanuit hun eigen discipline, antwoorden gegeven op deze vragen.

Op jonge leeftijd bewust maken van gevaren
Ondanks de jaarlijks terugkerende landelijke vuurwerkcampagnes gebeuren er nog steeds veel ongelukken met vuurwerk. Daarnaast krijgen hulpverleners in toenemende mate te maken met geweld, wanneer zij in actie moeten komen bij een incident. Tijdens de voorlichtingsdagen zijn voorbeelden gebruikt uit de praktijk en is ingegaan op de rol van hulpverleners. Na afloop heeft de gemeente vuurwerkbrillen uitgedeeld aan de deelnemers. Door jongeren op jonge leeftijd bewust te maken, kunnen gevaarlijke situaties in de toekomst voorkomen worden.

Volgend jaar weer
De vuurwerkvoorlichtingsdagen zijn georganiseerd op initiatief van de politie, in samenwerking met de brandweer, ambulancezorg, bureau Halt en de gemeente Grootegast. Volgend jaar zullen de voorlichtingsdagen opnieuw georganiseerd worden.

   
Back to top button