Reünie en open trainingen bij Showband Marum voor 65 jaar bestaan

Marum – Het zijn gezellig drukke maanden voor de vereniging Showband Marum. Op zaterdag 17 juni organiseert de vereniging een grootse reünie ter ere van haar 65e verjaardag. Het korps heeft speciaal voor deze gelegenheid door haar muzikale instructie een muziekstuk laten samenstellen waarin 15 nummers uit de afgelopen 65 jaar te horen zijn.

Het stuk, genaamd ‘Marums Kwartiertje’, wordt tijdens de reünie gespeeld en in beeld gebracht door maar liefst 57 muzikanten en 16 guardleden/majorettes van zowel de huidige leden als oud-leden. De repetities hiervoor zijn inmiddels gestart en zijn ouderwets gezellig! De vereniging geeft graag iedereen de mogelijkheid het stuk te komen beluisteren. Vanaf 16:30 uur zal het muzikale gedeelte van de reünie starten in Ons Centrum, Kruisweg 30 in Marum. Naast het reüniestuk worden er nog een aantal andere oude nummers van de vereniging gespeeld. Een feest van herkenning!

Oud-leden en vrijwilligers
De reünie zal vooral een weerzien zijn van oud-leden en vrijwilligers met de mogelijkheden om bij te praten en herinneringen op te halen. Een vriendengroep, ontstaan uit de vereniging, organiseert een live pubquiz en aan het begin van de avond zal de barbecue ontstoken worden om gezellig met elkaar te eten. Inmiddels heeft de vereniging al ruim 100 aanmeldingen mogen ontvangen. Oud-leden en vrijwilligers van de Showband Marum kunnen zich nog steeds opgeven voor de reünie, het aanmeldformulier is te vinden via de website, www.showbandmarum.nl.

Open training
Naast de reünie organiseren de guardgroepen van Intension de komende weken een aantal open trainingen zodat potentiële nieuwe leden kennis kunnen maken met deze veelzijdige hobby. Tijdens de CGN competitie afgelopen winter wist de A-guard de prestigieuze kampioenstitel te behalen met haar show ‘Empowerment’. De show vertelt het verhaal over de positie van vrouwen in de hedendaagse samenleving. Door middel van muziek, dans en bewegingen met verschillende attributen zoals rifles (houten geweren), sabres (metalen zwaarden) en vlaggen wordt het thema uitgebeeld.

De open trainingen, voor iedereen vanaf 16 jaar, bieden de gelegenheid om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Op dinsdagavond 30 mei, 20 juni en 27 juni zijn de open trainingen van 19:00 tot 21:00 uur in de gymzaal van basisschool ‘t Sterrenpad in Nuis.

Repetitielocatie
Ook de jeugdguard van de vereniging organiseert de komende weken open trainingen. Elke woensdag van 31 mei tot 28 juni staan de deuren van de repetitielocatie wagenwijd open. De groep bestaat uit jongens en meiden tussen de 7 en 15 jaar en traint op woensdagavond van 18:00 tot 19:00 uur in de gymzaal van basisschool ‘t Sterrenpad in Nuis, Nieuweweg 57A. Voor meer informatie is de vereniging te bereiken via [email protected].

Foto: Tomas Tiekstra & Archief

   
Back to top button