Neem een uniek kijkje bij project Aanpak Ring Zuid Groningen tijdens ‘Dag van de Bouw’

Groningen –Op de Dag van de Bouw 2023 stelt Rijkswaterstaat ook in Noord-Nederland projectlocaties eenmalig open voor publiek. Betreed tijdens een bijzonder uitje 1 van de 3 bouwplaatsen van de Aanpak Ring Zuid Groningen op zaterdag 17 juni 2023.

Een dagje uit op 3 bouwlocaties
Tijdens de Dag van de Bouw krijgen volwassenen en kinderen de unieke kans om de aanpak van de Ring Zuid Groningen van dichtbij te zien. Bekijk bijvoorbeeld de voortgang van het Julianaplein, al jaren het grootste kruispunt van Noord-Nederland. Of kies voor een indrukwekkende wandeling door een deel van de tunnel van de verdiepte ligging. Waarbij je zelf ervaart hoe groots dit project is. Ook een bezoek aan het Vrijheidsplein is op 17 juni mogelijk.

Voel zelf hoe sterk en licht de piepschuimblokken zijn waarmee ze de weg ophogen. En bewonder hier de indrukwekkende machines van dichtbij. Tot slot vinden bezoekers in Paviljoen Ring Zuid een maquette van het eindresultaat.

Programma Aanpak Ring Zuid Groningen
De 3 bouwterreinen zijn op 17 juni 2023 tussen 10.00 en 16.00 uur open voor jong en oud. Dit kan vanaf de Maaslaan, de Papiermolenlaan/Hereweg en de Laan van de Vrijheid.

  • Neem een kijkje op het Julianaplein, het grootste kruispunt van Noord-Nederland en wandel door een deel van de tunnel van de verdiepte ligging;
  • Bewonder op het Vrijheidsplein de machines van dichtbij;
  • Bekijk de toekomstige situatie in Paviljoen Ring Zuid.

   
Back to top button