Burgemeester Hoekstra opent Restaurant Breed

LEEK – Burgemeester B.C. Hoekstra opende op maandag 17 februari Restaurant Breed aan de Nieuwestreek in Leek. De burgemeester en zijn vrouw genoten, na de openingshandeling, van de verschillende wereldbuffetten bij Breed.

Wereld onder één dak
Hoewel Wereldrestaurant Breed haar deuren al ruim drie maanden heeft geopend, wilde eigenaar Muyan Zhou-Ye toch een officieel moment organiseren. “Vandaag konden we aan onze familie, vrienden en relaties laten zien waar we al die jaren druk mee zijn geweest.” In het restaurant klinkt sfeervol muziek en de vele gerechten zien er verzorgd uit. “We willen onze gasten de smaken van de wereld laten proeven”, vertelt Zhou-Ye trots. “En dat allemaal onder één dak.”

Breed aanbod
Verschillende voor- hoofd- en nagerechten van verschillende keukens proeven, tegen een vaste prijs, binnen een vastgestelde periode. Dat is het concept van Breed. Iedereen kent inmiddels het ‘All you can eat’-principe, maar dat is niet waar Breed de nadruk op legt. Zhou-Ye legt uit: “Het is de bedoeling dat bezoekers hier een andere beleving ervaren. Wij hebben hier een breed aanbod uit verschillende keukens en alles wordt ‘live’ klaargemaakt.”

Nieuw in het noorden
Gasten kunnen bij voorgerechten denken aan sushi, salades, soepen, carpaccio en garnalencocktails. Voor het hoofdgerecht staan de grill, Indiase tandoori, Chinese wok, Japanse teppanyaki en Italiaanse oven klaar. Het snackbuffet en de pannenkoekenkok blijken in de smaak te vallen bij kids. Evenals de ruime speelkelder met onder andere een schminkhoek, ballenbak en 3D-bioscoop. Zhou-Ye: “Dit concept is nieuw in het noorden. We zijn vereerd dat de burgemeester en zijn vrouw hier zijn en hopen dat anderen ook een kijkje komen nemen.”

Archief bericht: Nieuw Wereldrestaurant ‘Breed’ in Leek geopend

 

 

Back to top button