Raadsvergadering door leerlingen Lindenborg in het gemeentehuis Leek

LEEK – De Lindenborg van scholengemeenschap rsg de Borgen organiseert in samenwerking met de gemeente Leek net als voorgaande jaren raadsvergaderingen voor leerlingen van 4 Havo en 4 VWO.

Op donderdag 20 februari wordt de eerste van in totaal drie “raadsvergaderingen” gehouden in het gemeentehuis van Leek. De raadsvergaderingen worden verzorgd met medewerking van het college en de gemeenteraadsleden. De leerlingen “adopteren” een politieke partij die zitting heeft in de gemeenteraad van Leek. Van elke partij nemen leerlingen plaats achter de raadstafel om het standpunt van hun partij te verdedigen ten aanzien van het fictieve voorstel dat door de wethouder is ingediend. Het raadsvoorstel gaat over ‘eigen kracht’ (thema participatiesamenleving). De gevormde partijen worden door de raadsleden namens hun eigen partij begeleid.

 

Aan de fictieve raadsvergadering zijn opdrachten gekoppeld als een persconferentie met een raadslid, het houden van een debat in de klas, het maken van een verkiezingsfolder en het maken van een campagnefilm.

Back to top button