Afbouw crisisopvanglocatie asielzoekers in Leek

LEEK – De gemeente Leek heeft de omwonenden van de Topsporthal in Leek en de gebruikers van de accommodatie per brief op de hoogte gebracht van de afbouw van de vluchtelingenopvang in de hal.

De tijdelijke crisisopvang eindigt op zondag 25 oktober, waarna op maandag 26 oktober de hal wordt ontruimd. De brief die naar de omwonenden gestuurd is kunt u hieronder lezen.

 

Door: Gemeente Leek

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u actuele informatie over de crisisopvang van asielzoekers in de Topsporthal.

Crisisnoodopvang
Zoals in een eerdere brief is meegedeeld, heeft de gemeente Leek besloten vluchtelingen maximaal twee weken in de Topsporthal op te vangen. Dit is vooral gedaan om de vluchtelingen wat rust te gunnen, omdat ze al meerdere keren naar een andere locatie moesten verhuizen. Zoals het er nu naar uitzziet wordt deze periode ook volledig benut, omdat de meer permanente onderkomens van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) nog steeds vol zitten.

Vertrek
Deze periode van twee weken is dus binnenkort ten einde. Dit betekent dat de vluchtelingen de Topsporthal dit weekend gaan verlaten. Het tijdstip van vertrek en de bestemmingzijnnog niet door het COA bekendgemaakt. Uiterlijk zondagavond 25 okfober 2015 moeten alle tijdelijke bewoners vertrokken zijn. Op maandag gaat het COA de hal ontruimen en kan de Topsporthal in gereedheid gebracht worden voor het normale gebruik. De verwachting is dat de hal dinsdag 27 oktober 2015 weer beschikbaar is voor de reguliere activiteiten.

Hulp
Van alle kanten heeft de gemeente Leek hulp aangeboden gekregen voor de inzameling van kleding en goederen, ondersteuning van activiteiten voor jong en oud, het begeleiden van vluchtelingen en dergelijke. We zijn heel erg dankbaar voor alle spontane steun die we in de afgelopen periode mochten ervaren. U zult begrijpen dat wij deze irv,et nu langzamerhand afbouwen. Op de speciale pagina van onze website geven wij aan of er nog iets nodig is op dit gebied.

Door: Gemeente Leek

Foto: archief aankomst asielzoekers

   
Back to top button