Glasvezel zonder aansluitkosten in Westerkwartier

Westerkwartier – In het voorjaar bleek dat honderden inwoners van Gemeente Westerkwartier interesse hebben voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk van ViberQ. Op basis van de resultaten heeft het bedrijf besloten om duizenden adressen nu gratis aan te sluiten.

Op deze adressen komt straks een glasvezel aansluitpunt in de meterkast. Of de bewoners daar iets mee willen doen bepalen ze zelf. Het hoeft niet, maar kan wel. Ze kunnen kiezen uit verschillende providers van internet, televisie en telefoniediensten. Elke provider heeft een uniek aanbod. Voor particulier en bedrijf. Er valt dus wat te kiezen.

De (regionale) aannemers maken in de komende maanden afspraken met de bewoners over de graaf- en aansluitwerkzaamheden, terwijl de voorbereidende graafwerkzaamheden al in volle gang zijn. Zoals hier, aan de Wigbold van Ewsumstraat in Kommerzijl.

Bewoners die zich voor de zomer aan hebben gemeld bij ViberQ wilden honderden euro’s betalen voor hun aansluiting. Zij ontvingen deze week een brief met goed nieuws… ze kunnen het geld ergens anders voor gebruiken. Als bedankje voor het vertrouwen kregen ze bovendien een waardebon, te besteden bij winkels in Westerkwartier. Meer informatie zie de website van ViberQ.

   
Back to top button