Meer laadpalen in het Westerkwartier, denk mee over de locaties

Westerkwartier – De komende jaren gaan steeds meer mensen elektrisch rijden. Daarvoor zijn meer laadpalen nodig. Gemeente Westerkwartier verwacht dat er voor 2026 behoefte is aan 145 extra publieke laadpalen. Inwoners kunnen hun reactie op de locaties voor deze nieuwe laadpalen geven.

Nu al 89 publieke laadpalen in gemeente Westerkwartier
Deze palen zijn sinds 2019 geplaatst bij centrale locaties rondom winkels of dorpshuizen. De komende jaren breidt de gemeente het netwerk uit. Inwoners zonder eigen oprit kunnen een laadpaal bij de gemeente aanvragen. Deze palen plaatsen we op maximaal 250 meter van de aanvrager.

Ruim 200 potentiële locaties voor laadpalen
Deze locaties zijn gebaseerd op basis van de verwachte behoefte voor elektrisch laden. Ook aanwezig groen, de toegankelijkheid en het stroomnet spelen een rol bij het aanwijzen van de locaties. De locaties zijn aangegeven op een plankaart. De laadpalen worden niet direct geplaatst, maar pas na aanvraag van een inwoner met elektrische auto die geen eigen oprit heeft.

Wethouder Bé Schollema over het plaatsen van de nieuwe laadpalen
“Elektrisch rijden is een belangrijke stap om de CO2-uitstoot te verminderen. Binnen een korte tijd willen we veel laadpalen plaatsen. Hier willen we onze inwoners graag bij betrekken. Daarom vragen we inwoners om met ons mee te denken door te reageren op de plankaart.

Inwoners kunnen tot 1 september reageren
Dat kan via de plankaart op westerkwartier.nl/plankaart. De gemeente beoordeelt de reacties op de plankaart en koppelt dit terug. Hierna is de plankaart definitief. Zodra er een inwonersaanvraag voor een laadpaal binnen is, neemt de gemeente een verkeersbesluit. Deze zijn de vinden op het gemeenteblad. Inwoners hebben dan zes weken de tijd om bezwaar te maken.

   
Back to top button