76-jarige inwoner van het Westerkwartier slachtoffer van zogenaamde ‘bankhelpdeskfraude’

Politie deelt signalement van verdachte

Den Ham – Maandag 20 november 2023 is er een 76-jarige inwoner van Den Ham slachtoffer geworden van de zogenaamde bankhelpdeskfraude. Men deed zich telefonisch voor als de bank en heeft het slachtoffer Anydesk laten installeren op zijn computer waarna er een groot geldbedrag is overgemaakt naar een zogenaamde ‘veilige rekening’.

In de late avond, omstreeks 00:00 uur, heeft een onbekende man de bankpas van het slachtoffer geprobeerd op te halen. Dit is gelukkig niet gelukt. Mogelijk heeft iemand de man in Den Ham zien lopen of heeft iemand meer informatie over deze man.

Signalement
Het signalement is als volgt:
– donkere huidskleur.
– zwart haar, krullig
– 20 jaar
– 175 cm hoog
– normaal postuur
– geen baard/snor/bril
– Grijs jack
– lichte sportschoenen
Mogelijk dat de man ook in een Mercedes A klasse uit 2019 reed. Misschien heeft iemand het voertuig gezien of het kenteken hiervan. De politie hoort deze informatie dan graag.

Meer informatie?
Heeft u meer informatie? Of heeft u camerabeelden waar mogelijk iets op staat? Meld dit dan via 0900-8844 of meld u dit anoniem, dat mag natuurlijk ook via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl. Nog ter info: Uw bank belt nooit over vragen over uw bankrekening! Uw bank belt ook nooit om geld over te boeken. Uw bank belt nooit om te vragen of zij uw pas mogen opalen! Onthoud dit en voorkom de zogenaamde bankhelpdeskfraude.

   
Back to top button