Museumplein Grootegast overtreft eigen record bezoekers aantal

Grootegast – Het Museumplein in Grootegast heeft gisteren (Woensdag 02-08-2023) haar eigen bezoekers record verbroken. Het vorige record dateerde van de opening van het LEGiO museum in 2016. Toen kwamen er op de eerste openingsdag maar liefst 643 bezoekers naar het museum.

Dit record bleef lange tijd staan, maar de combinatie van het slechte zomerweer en het feit dat het voor veel mensen zomervakantie is, heeft er nu voor gezorgd dat er maar liefst 811 bezoekers naar het Museumplein kwamen. In het Museumplein zijn drie musea gevestigd: het LEGiO museum, waar je alles met betrekking tot LEGO speelgoed kunt zien en beleven; het Victory museum – 1940/1945, waar je wordt meegenomen naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog en alle zaken die daar mee te maken hebben én de Museum Drukkerij, waar je alles kunt leren over de boekdrukkunst en het werken in een traditionele drukkerij.

Museumplein Grootegast is tijdens de zomervakantie geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur. Entrée voor alle drie de musea is 8 euro per persoon.

Foto’s: LEGiO Museum Grootegast

   
Back to top button