Kunstveiling en kunstverkoop Hospice Vredeborgh op 3 september

Hospice Vredeborgh bestaat nu ruim zes jaar

Leek/Tolbert – Omdat het hospice grotendeels afhankelijk is van vrijwilligers, donaties en schenkingen zijn de “Vrienden van Hospice Vredeborgh” actief in het bijeenbrengen van financiële middelen en steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Daarbij ligt de komende jaren het accent op het verduurzamen van het pand.

Sinds vorig jaar is Hospice Vredeborgh eigenaar van het pand. Aangezien een deel van het pand in de jaren 70 is gebouwd, kan er nog veel gedaan worden om de energielasten te verlagen door o.a. uitbreiding van zonnepanelen, aanschaf van een warmtepomp, vervanging oude dubbele beglazing, vloer- en bouwmuurisolatie.

Kijkdagen
Met bovenstaande als doel wordt er op 3 september een kunstveiling en kunstverkoop georganiseerd. Inloop vanaf 12:00 uur tot 13:00 uur. Vooraf zijn er kijkdagen op woensdag 30 augustus en vrijdag 1 september van 13:00 uur tot 15:00 uur en op zaterdag 2 september van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Kunstenaars, kunstliefhebbers en sympathisanten van Hospice Vredeborgh hebben vele werken gedoneerd voor de kunstveiling. De opbrengst komt ten goede aan het hospice.

Lezing door kunsthistoricus Peter Kooke
Tijdens de veiling-dag zal kunsthistoricus Peter Kooke een lezing geven met een toepasselijk thema: ‘For ever young. De zoektocht naar onsterfelijkheid die sinds mensenheugenis velen heeft bezig gehouden’. Peter Kooke is tevens de veilingmeester.

Opening door burgemeester
Dhr. A. van der Tuuk, burgemeester van Westerkwartier, verricht de officiële opening om circa 13:00 uur, aansluitend vindt de lezing plaats, na een korte pauze vindt de veiling plaats. Iedere bezoeker van de veiling dag betaalt € 10, inclusief een 1 consumptie. De gehele opbrengst gaat naar het hospice.

Ter plekke aanmelden is mogelijk, van te voren uiteraard ook via het mailadres van Hospice Vredeborgh:   [email protected] en betalen op rekening NL08RABO0329479229 van Stichting Vrienden van Hospice Vredeborgh met vermelding van “Veiling-dag”.

Locatie van de veiling-dag:
CazemierBoerderij
Hoofdstraat 27
9356 AT Tolbert

   .
Back to top button