Petitie: Geef de ouderenzorg zuurstof – draai de kortingen terug

Westerkwartier – Vredewold in Leek, De Zonnehuisgroep in Zuidhorn en de ook in deze gemeente actieve zorgorganisatie TSN Zorg luiden de alarmbel en vragen inwoners om de petitie “Geef Ouderzorg Zuurstof “ te ondertekenen.

Brandbrief aan minister Helder
Draai de financiële kortingen voor de ouderenzorg terug. Voorkom verdere uitholling van de ouderenzorg In het belang van ouderen, onze medewerkers en vrijwilligers.”  Die oproep doen 27 Noordelijke ouderenzorgorganisaties aan minister Helder en de landelijke politiek via een brandbrief

Ouderenzorg vraagt om zuurstof, niet het mes op de keel
Het aantal ouderen neemt hard toe terwijl het aantal jongeren afneemt. We stevenen af op een zorginfarct: de zorgvraag neemt enorm toe terwijl het personeelsaanbod afneemt.  Er moet zeker veel gebeuren. Dit vinden ook de zorgorganisaties: “Wij zijn als ouderenzorginstellingen zelf – samen met inwoners van wijken en dorpen – aan zet om de zorg voor ouderen te veranderen”.

Dit vraagt echter wel tijd en extra geld. Juist nu dreigt het demissionair kabinet met structurele bezuinigingen in de ouderenzorg en zet daarmee het mes op de keel van de ouderenzorg.

Meer met minder is een groot probleem juist buiten de Randstad
In de brandbrief wijzen de Noordelijke zorgorganisaties op een dreigend tekort voor het komende  jaar van  meer dan 100 miljoen euro. Juist in plattelandsgebieden zoals het Noorden zijn afstanden groot en dreigt de wijkzorg er nu al helemaal vast te lopen. Juist hier groeit het aantal ouderen sneller dan in de grote steden.  Het tekort aan personeel groeit ook sneller. En voor veel inwoners in het Noorden spelen complexe problemen van armoede, eenzaamheid tot de aardbevingsproblematiek.

Het is noodzakelijk nu alarm te slaan vindt ook de fractie van VZ Westerkwartier
VZ steunt de oproep van onder andere Vredewold, Zonnehuisgroep Noord en TSN Zorg. Op dinsdag 5 september 2023 wordt de online petitie overhandigd in Den Haag. Hoe meer handtekeningen, hoe beter. Teken massaal vanuit het Westerkwartier deze petitie is ook de oproep van de grootste politieke fractie in de gemeente Westerkwartier.

   
Back to top button