CazemierBoerderij in Tolbert doet mee aan Open Monumentendag

Tolbert – Op zaterdag 9 september is de monumentale CazemierBoerderij aan de Hoofdstraat 27 in Tolbert geopend voor publiek. Tijdens Open Monumentendag kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 17.00 uur een kijkje nemen in de historische boerderij.

Het gerestaureerde pand doet dienst als onderkomen voor de Oudheidkamer Fredewalda, die verhalen en voorwerpen uit de geschiedenis van Tolbert bewaart, laat horen en zien. Dat gebeurt grotendeels aan de hand van de bijzondere maquette van het dorp anno 1925.

Veel te zien
Filmpjes, documenten en veel digitale informatie zijn inmiddels over het oude dorp verzameld. Ook een kijkje rond en in de silo, met de bijzondere verwijzingen naar gebeurtenissen in Tolbert in de Tweede Wereldoorlog, is zeer de moeite waard.

Speciaal voor families is een foto-speurtocht in en om de boerderij samengesteld. Alles is gratis te bezichtigen.

   
Back to top button