Brandweer Leek ingezet bij woningbrand met zonnepanelen in Roden

Roden – Aan de Peter van der Veldelaan in Roden moest de brandweer maandagmiddag in actie komen. Even voor 12.00 uur brak er brand uit in zonnepanelen die op het dak van een woning liggen.

De brandweer heeft 3 minuten na de eerste melding opgeschaald naar ‘middelbrand’, en een aantal naastgelegen woningen ontruimd. Politie en handhaving hebben de straat afgezet om voldoende werkruimte te creëren.  De schade die de woning heeft opgelopen door de brand is fors.

Hoe de brand kon ontstaan is onduidelijk. De brandweer is momenteel bezig met sloopwerkzaamheden en het nablussen van de brand. Stichting salvage is gealarmeerd en zal de schade bekijken. Door de grote inzet van de brandweer kwamen veel mensen een kijkje nemen.

Foto’s/video: Niels Holterman ten Hove & EK Graphics & Sven Loer/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button