Doe mee met World Cleanup Day Westerkwartier

Westerkwartier – Op zaterdag 16 september is het weer zover: World Cleanup Day 2023. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt.

Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Als we dat weten, kunnen we slimme oplossingen bedenken.

Doe je mee? Meld je dan aan
Wil je een bijdrage leveren aan een schoner Westerkwartier? Alleen of met anderen op 16 september? Wacht dan niet langer en meld je aan. Stuur een e-mail aan [email protected]. Aanmelden kan tot en met 8 september. Geef in de e-mail aan:

  • Aantal deelnemers
  • 06-nummer
  • Huisadres
  • Hoeveel prikkers en vuilniszakken je nodig hebt

Prikkers, hesjes en vuilniszakken
Als je meedoet en je je aanmeldt via [email protected] krijg je van de gemeente alles wat je nodig hebt: prikkers, vuilniszakken en een hesje. Over het ophalen van de materialen en het verzamelde afval maak je een afspraak met de gemeente. Je bepaalt zelf waar je aan de slag gaat.

Wereldwijd overzicht
De internationale organisatie achter deze actie is World Cleanup Day. Registreer je via de website van World Cleanup Day. Zo houden ze bij hoeveel mensen wereldwijd deelnemen. Het is niet verplicht om je hier te registreren.

Deel je foto’s!
Deel jouw anekdotes en foto’s van jouw opruimactie op de 16e met de gemeente Westerkwartier! Dat kan via [email protected] en via sociale media met de hashtag: #westerkwartierschoon

   .
Back to top button