Geslaagde en zonnige open dag bij brandweer Leek

Leek – De brandweer van Leek heeft zaterdag van 10:00 tot en met 16:00 uur een open dag gehouden voor alle geïnteresseerden.

Rond 10:00 uur stonden de eerste bezoekers al op het terrein om de kazerne en het werk van de brandweer van dichtbij te bekijken. Aan het begin stond de bosbrandweer met een Amerikaanse brandweerauto en waren er meerdere waterspellen te doen. Zo kon je een brandweerauto vooruit spuiten, sjoelen met water en je kon een brand blussen. In de kazerne kon je uitleg krijgen over wat de brandweer doet en hoe de vrijwilligers opkomen vanuit huis tot aan het wegrijden uit de kazerne, ook kon je een kijkje nemen in de kazerne.

Activiteiten
Op het achterterrein waren verschillende activiteiten georganiseerd, zo kon je een fiets of een auto knippen met het red-gereedschap. Maar je kon ook een autobrand blussen met one-seven blusmiddel. Verder kon je ervaren hoe het is om met ademlucht op je rug door kleine ruimtes te moeten manoeuvreren en kon je bekijken wat er gebeurt als je een pan met vet erin blust met water. De open dag werd druk bezocht en de brandweer noemt het dan ook een geslaagde editie.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button