Grote opkomst bij eerste clubavond SC Leek

Leek – Afgelopen vrijdag trapte Schaakclub Leek af met de eerste jeugdavond van het seizoen! De ouders waren een dag eerder ook al onder de pannen vanwege een ouderavond. Er werd afgeweken van het normale les/speelschema en het doel was om zoveel mogelijk partijen met elkaar te spelen.

Ondanks de afleiding van wilde vakantieverhalen won nieuw lid Jesse Groen zijn partij van leeftijdsgenoot Stanley Carhart. Clubkampioen Justin Verlaan won een mooie partij van gewaagde tegenstander Jordyn van Keulen. Een glas ranja bracht verkoeling in de warme Balkhoeve en jarige Samuël de Vries trakteerde met chocolade. Al met al weer een geslaagde avond!

Senioren
Na de jeugd begonnen de senioren aan de interne competitie. Na de eerste ronde gaan Gerrit Bies, Pieter Doller en Kees Praagman aan kop. Zij wonnen hun eerste partij. Kampioen van vorig jaar, Tijmen Hofstra, deelde het punt met eerste bord speler Aldert-Jan Keessen, de hoogste ratinghouder van de club. Sander Bolhuis en Jos Luchtenberg kampten met een defecte klok, en besloten daarom tot remise. Nieuwe leden Gerwin Fokkema en Sebastiaan de Jong moesten na zware strijd hun partij opgeven. Frans Huisman stond goed tegen Kees Praagman, maar miste een onmiddellijk winnende voortzetting, en moest zich tenslotte ondanks een wanhoopsoffensief gewonnen geven.

Landelijke schaak-off
Volgende week (22 september) is er weer de landelijke schaak-off voor alle belangstellenden, club en huisschakers. Informatie op https://startmet.schaken.nl/activaties/schaak-off-2023. Schaakclub Leek organiseert een lokale eerste ronde. Iedereen is van harte welkom. Maar eerst op 15 september nog een gewone clubavond met de jeugd om half zeven, en de senioren om acht uur.

   
Back to top button