Kota Leek start vanaf begin oktober in Marum en keert later terug in nieuw pand in Leek

Leek/Marum – Na de allesverwoestende brand op 24 mei jl. hebben de eigenaren van Kota Leek een ware achtbaanrit doorgemaakt. Vanwege de grote schade werden vele inspecteurs en experts ingeschakeld.

Na deze fase bleek het vinden van een tijdelijke oplossing in Leek een onmogelijke opgave, aangezien een Chinese keuken een zeer complexe keuken is. Er zijn maar weinig panden in Leek die een Chinese keuken kunnen huisvesten.

Overname
Na het doorlopen van alle tijdelijke mogelijkheden in Leek moest Kota Leek uitwijken naar een andere oplossing; het overnemen van een andere bestaande Chinees in de buurt. Na goede gesprekken met de restauranteigenaar van Chinees restaurant Nieuw-China in Marum, zal Kota Leek restaurant Nieuw-China aan de Wendtsteinweg 19 overnemen en haar personeel meenemen naar Marum.

Bezorging in Leek
Kota Leek zal de naam Kota Marum in Marum dragen en starten met afhalen/bezorgen van Chinees in de postcodes 9351 Leek, 9356 Tolbert, 9365 Niebert, 9364 Nuis en 9363 Marum. Voor de overige klanten waar dan geen bezorging mogelijk is, hoopt Kota Marum ze te kunnen bedienen middels de afhaal totdat Kota Leek weer is opgebouwd.

Opening in oktober
In oktober zal Kota Marum rustig op gaan starten, naar verwachting is het restaurant tussen 1 en 5 oktober gesloten voor de omzetting. Kota Marum zal starten met Chinees en vervolgens kijken of de opstart van Sushi in Marum daar ook weer mogelijk is.

Nieuw pand
Op de oude plek van Kota Leek in de Tolberterstraat, zal Kota Leek herbouwd worden, qua planning is nog weinig bekend. Dit zal in de komende maanden vormkrijgen.

Lees ook: Sein ‘Brand meester’ gegeven in centrum Leek; pand verwoest (UPDATE)

   
Back to top button