Twee personen in één voertuig zonder geldig rijbewijs staande gehouden na lasercontrole

Aduard – Gisteren, 11 september, hield een motoragent een snelheidscontrole bij Aduard. Toen er een voertuig met hoge snelheid aan kwam laserde hij de snelheid op gecorrigeerd 103 km per uur, waar 60 km per uur is toegestaan.

De bestuurder, een 54 jarige inwoner uit Groningen, had geen rijbewijs bij zich. Toen de agent zijn gegevens navroeg bleek dat het B rijbewijs sinds 1 april 2010 verlopen was in verband met een medische indicatie.

Omdat de bestuurder totaal geen legitimatie bij zich had werd besloten om deze op te halen bij zijn woning. De passagier wilde daarop het stuur wel overnemen. Toen deze weg reed had de motoragent grote twijfels over de stuurkunsten van de passagier. Deze is daarop ook gecontroleerd en toen bleek dat deze ook geen geldig B rijbewijs te had.

Beide heren hebben daarop een proces verbaal gekregen voor het rijden zonder geldig rijbewijs en de eerste bestuurder natuurlijk ook nog voor de snelheidsovertreding.

   
Back to top button