Snelle beslissingen bij interne competitie schaakclub Leek

Leek – In de tweede ronde van de interne competitie van de schaakclub Leek, waren de meeste partijen sneller beslist dan gewoonlijk. Clubkampioen Tijmen Hofstra kon na een grote afruil van stukken in de opening, met zijn paard binnendringen in de stelling van Sander Bolhuis en won vlot daarna.

Tobias van Essen ging mee in het gambiet van Marijn Swemmer, maar werd daardoor al vroeg in de avond onder de voet gelopen. Sebastiaan de Jong verspeelde in de opening een paard en dat brak hem later op, ondanks pogingen om de aanval te openen. Hij moest na een ruim een uur spelen, de winst aan de talentvolle jongere Mohannad laten. Hidde van Viegen offerte een loper op h3 voor een aanval, die helaas niet goed uit de verf kwam. Na verder stukverlies van Hidde, kon Frans Huisman hem mat zetten.

Gerwin Fokkema en belangstellende Tom Waalewijn speelden een boeiende partij. Een paardvork van Gerwin op de koning en toren van Tom bleek later beslissend. De partij die het langst duurde was die tussen de hoogste ratinghouder Aldert-Jan Keessen, en good-old Gerrit Bies. In een gelijkwaardige stelling miste Gerrit de beste voortzetting, waarvan Aldert-Jan profiteerde en naar winst afwikkelde.

Jeugd
Afgelopen vrijdag was alweer de tweede jeugdavond van dit seizoen. Omdat we wat later begonnen dan normaal werden er deze avond nog even geen lessen gegeven. In plaats daarvan mochten de jeugdleden de hele avond partijen tegen iemand naar keuze spelen of zelf werken uit hun schaakboekje. Er werden veel leuke partijen gespeeld met zwaar bevochten overwinningen.

Op vrijdag 22 september a.s. is er bij de schaakclub Leek een Schaak-Off, waaraan iedereen deel kan nemen. Er worden in een poule van vier gelijkwaardige schakers, drie partijen van maximaal een uur gespeeld. De poulewinnaars mogen door naar de regionale finales. Aanmelden uiterlijk 19.45 uur in De Balkhoeve.

   
Back to top button