Zeer stevige wind op Prinsjesdag; “Windstoten tot circa 80 km/uur”

Landelijk – Vandaag is het Prinsjesdag en het belooft allesbehalve aangenaam buitenweer te worden. Er staat een vrij krachtige tot mogelijk tijdelijk een harde zuidwester, 5-7 Bft. Bovendien is er kans op windstoten die op kunnen lopen naar 60-80 km/uur. In de middag stijgt de kans op regen en de maxima komt uit rond 19 of 20 graden, meldt Weeronline.nl.

Vanochtend begint nog droog en mogelijk schijnt de zon sporadisch door de aanwezige sluierbewolking heen. In de loop van de ochtend neemt de bewolking verder toe en ook de wind doet er een schepje bovenop. De zuidwestenwind neemt toe naar (vrij) krachtig en bovendien zijn er windstoten mogelijk tot ongeveer 60 km/uur.

In de middag is het bewolkt en trekt een regengebied oostwaarts over ons land. Het komt zeker niet met bakken uit de lucht, maar af en toe een spat regen behoort tot de mogelijkheden.

Ook woensdag nog een stevige wind
In de loop van de avond en in de nacht naar woensdag neemt de wind in kracht af, maar woensdag overdag is de wind weer nadrukkelijk aanwezig. Er staat een matige tot aan de kust harde zuidwestenwind, 4-7 Bft. Wel blijft het overwegend droog en schijnt de zon af en toe. De temperatuur ligt weer een stuk hoger met maxima die uitkomen tussen 20 en 25 graden.

   
Back to top button