Brandweer houdt gezamenlijke oefening met bedrijfshulpverleners bij JC-Electronics Leek

Leek – De brandweer van Leek heeft op dinsdag 19 september een oefening gehouden met de BHV’ers van het bedrijf JC Electronics aan de Zernikelaan in Leek.

Rond 20 over zeven ging het brandalarm af. De BHV, die niks van de oefening afwist, is direct hun procedure gestart en zijn het pand door gegaan. In het magazijn stuitte de BHV op een hoogwerker die over een persoon was gereden en een transportband die in brand stond. De BHV’ers hebben de brandweer in kennis gesteld en hebben het pand geëvacueerd.

Scenario
De bestuurder van de heftruck merkte de brand op, raakte in paniek en wilde de heftruck op een veilige plaats zetten. In alle haast is tijdens het achteruitrijden een werknemer onder de heftruck gekomen en bekneld geraakt. Tijdens de evacuatie raakte één bezoeker vermist. De BHV is een zoekactie gestart en wist een slachtoffer naar de loods te brengen. Inmiddels was de brandweer gearriveerd met twee brandweerauto’s en hebben eerst ingezet op het bestrijden van de brand. De eerste tankautospuit ter plaatse stond aan de andere kant van de loods en kon dus moeilijk bij de brand. De tweede tankautospuit ter plaatse stond aan de goede kant en heeft direct een blussing gestart.

Beknelling
Nadat de brand uit was is er ingezet op het bevrijden van de bekneld geraakte medewerker. Tijdens het klaar maken om het slachtoffer te bevrijden is de bezoeker die naar de loods gebracht werd in een reanimatie setting beland, de BHV en ambulance hebben de reanimatie opgestart. De medewerker is doormiddel van een spreider, die onder de hoogwerker werd geplaatst, bevrijd en daarna overgedragen aan het ambulancepersoneel. En hierbij was de oefening ook ten einde. Na de oefening werd er nog geëvalueerd en ging de brandweer weer retour.

Foto’s: Sven Loer/InfoLeek.nl

   
Back to top button