Gemeente Westerkwartier inventariseert behoefte elektrisch rijden en deelmobiliteit

Westerkwartier – De gemeente Westerkwartier wil elektrisch rijden en het gebruik van gedeelde voertuigen graag stimuleren. In 2022 heeft de gemeente een behoeftepeiling naar het gebruik van deelmobiliteit gedaan. Dit jaar herhalen ze dat onderzoek. Om te weten hoe u er nu over denkt, en of dit afgelopen jaren is veranderd. Het invullen van de vragenlijst kan tot 15 mei 2024 en vind je hier: naar de vragenlijst

Waarom elektrisch rijden?
De gemeente Westerkwartier is een uitgestrekte gemeente met veel kleine kernen. De afstanden zijn vaak groot. We zijn daarom vaak aangewezen op de auto. De meeste auto’s rijden nog op fossiele brandstoffen en stoten dus CO2 uit. De gemeente Westerkwartier wil inzetten op het terugbrengen van deze CO2 uitstoot. Om dit te bereiken willen we onder andere elektrisch rijden stimuleren.

Een eigen auto of deelauto?
Elektrisch rijden kan met een eigen een elektrische auto, maar het is ook een optie om een elektrische deelauto te gebruiken. Een deelauto is een auto die op een centrale plek in het dorp of de buurt staat en welke door buurtgenoten tegen een bepaald tarief gebruikt kan worden. Deze deelauto kan zo bijvoorbeeld een aantal tweede auto’s van bewoners in de buurt vervangen.

   
Back to top button