Makkelijk en goedkoop een sport of cultuuractiviteit uitproberen in het Westerkwartier?

Westerkwartier – De gemeente en diverse verenigingen bieden inwoners weer de kans om heel makkelijk kennis te maken met cultuur en of sport.

Na een mooie zomer is de herfst weer begonnen. Het wordt ‘s avonds al steeds vroeger donker. Een mooi moment voor jong en oud om op een makkelijke manier, via een korte cursus, eens kennis te gaan maken met een gezellige sport- en of culturele vereniging.

Flyer
De verenigingen/organisaties hebben hun nieuwe aanbod aan kennismakingscursussen via een  mooie folder zichtbaar gemaakt. Deze kunt u hier downloaden: Sport en Cultuur Westerkwartier – Flyer. In deze flyer staan de diverse cursussen die na de herfstvakantie van start gaan.

Hoe kan ik als deelnemer meedoen?
U kunt zich inschrijven tot 10 oktober. Dit kan door jong en oud.  Via de website Sport en Cultuur Westerkwartier – Periode A 2023 – 2024 (herfst/winter)  is dit mogelijk.  Mocht u er niet helemaal uitkomen dat kunt u altijd de Schans bellen via 0594-745620.

Alle kinderen moeten kunnen meedoen!
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een vereniging of creatieve lessen te volgen. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie / lesgeld en in bepaalde gevallen de attributen, kleding of huur instrument. Alle kinderen moeten kunnen meedoen!

Wilt u weten of het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan helpen? Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.jeugdfondssportencultuur.nl/groningen

Raadslid  Johan de Vries
Als raadslid van VZ Westerkwartier is Johan de Vries erg blij met de steeds grotere deelname van diverse verenigingen/organisaties. Johan vertelde dat hij het succes van een dergelijke “Hopper” voor zowel verenigingen als inwoners zag bij de gemeente Groningen.

Het is daarop  dan ook  een verkiezingsbelofte van VZ geworden.  Johan: “Ik ben blij , dat nu ook de verenigingen en de inwoners van het Westerkwartier via deze zogenaamde “Hopper”  makkelijk en betaalbaar kennis met elkaar kunnen maken. Ik hoop dat veel inwoners er  iets nieuws gaan uitproberen. Ook hoop ik dat straks alle sport- en cultuurverenigingen in onze gemeente er aan mee gaan doen.”

Als vereniging/organisatie meedoen?
Sport en Cultuur Westerkwartier (de ”Hopper”)  is  voor alle inwoners uit de gemeente Westerkwartier. Uw  aangeboden cursus kan voor een afgebakend deel gelden, bijvoorbeeld voor 6 t/m 8 jaar of 50+ . Na afloop van de kennismakingscursussen moet er wel een structurele deelname aan de activiteit mogelijk zijn. De cursussen vinden plaats op uw eigen accommodatie.

Er geldt een minimum van 1 les en een maximum van 8 lessen per activiteit. Bij het aanmelden van een cursus via de website kunt u als vereniging/organisatie aangeven welk bedrag u per deelnemer voor de totale kennismakingscursus vraagt.

Voorwaarde is dat het aanbod laagdrempelig blijft, dus het liefst gratis of anders tegen een lage deelnemersbijdrage. De deelnemers betalen het totale cursusbedrag voor aanvang van de eerste les direct aan u als aanbieder.

Aanmelden als aanbieder
Om in te kunnen loggen heeft u als nieuwe aanbieder een Login nodig met een  toegekende gebruikersnaam en een  bijbehorende wachtwoord. Aanbieders die nog niet eerder hebben deelgenomen aan Sport en Cultuur Westerkwartier moeten zich eerst registreren. Dit kan via Sociaal werk de Schans.  Neem dan contact op met één van de buurtsportcoaches van Sociaal Werk De Schans!

Buurtsportcoaches gemeente Westerkwartier:
Team Marum: Melanie Mijnheer, [email protected] / 06-1003 9003
Team Leek: Nicolet Wendel, [email protected] / 06 – 2215 9278
Team Zuidhorn: Erik Schuur, [email protected] / 06 – 8232 6636
Team Grootegast: Karl van Vleeren, [email protected] / 06 – 2688 7779

   
Back to top button